Блог

ИЗМЪЧВА ТЕ БОЛКА В СТАВИТЕ? ИМА РЕШЕНИЕ!

Болката в ставите засяга голям процент от населението на земята и е една от често срещаните причини човек да потърси лекарска помощ. С напредване на възрастта този процент става все по-голям, като последните изследвания сочат, че от болки в ставите и мускулите се оплакват близо 50% от хората над 40-годишна възраст, а при тези над 70 години засегнатите са повече от 90%.

Такъв тип болка може да бъде породена от различни причини – основната се дължи на  дегенеративни промени свързани с възрастта, но може да се предизвика и от травма, възпаление или инфекция. Характерно за болката в ставите е, че има различни проявления – може да бъде остра и внезапна, краткотрайна или продължителна, да се провокира от конкретно движение или да се появи без видима причина. Също така, понякога е съпроводена от симптоми като оток, скованост, загуба на подвижност, зачервяване и усещане за топлина на засегнатото място.

Без значение от какво е породена, болката в ставите може да влоши качеството на живот и дори да бъде, в известна степен, инвалидизираща за потърпевшия. Ето защо е необходимо предприемането на навременни и ефективни мерки за справяне с проблема. Ако болката е лека до умерена, има няколко неща, които може да направите, за да облекчите състоянието си.

При слаби наранявания и контузии е добре да наложите студен компрес, да обездвижите болезнения крайник със стегната превръзка и да останете в състояние на покой.
Когато причина за болката са възпалителни процеси или остеоартрит, специалистите препоръчват загряване на мястото, което ще подобри кръвообращението и по този начин ще доведе до успокоение на ставата.
При болезнени стави могат да бъдат предписани и някои специфични упражнения за укрепване на мускулите, за да се избегне влошаване на състоянието.

В хода на лечението често пъти е необходима и употребата на подходящо лекарствено средство, което да овладее болката. Сред най-ефикасните е молекулата на кетопрофен. Освен болкоуспокояващо, тя притежава и силно противовъзпалително действие и има способността да прониква на точното място, което я прави предпочитана при всички видове болки в ставите. За постигането на още по-силен ефект, изберете лекарство, което предлага кетопрофен като лизинат. Освен с по-интензивно действие, той се отличава от конвенционалния кетопрофен и с по-голяма стомашна поносимост. А за да си гарантирате още по-бързо обезболяване се доверете на сашетната форма. Тя предлага лекарството в готов разтвор, който започва да действа веднага след прием.

Във всички случаи, когато болката се влошава и персистира във времето, особено при наличие на повишена температура, незабавната консултация с лекар е наложителна.

Статията е информативна и не заменя консултацията с лекар или фармацевт.

Още новини

МУСКУЛНАTA БОЛКА – ЧЕСТО СРЕЩАНА, НО ПРЕОДОЛИМА

Болката в мускулите, наричана още миалгия, е състояние, което засяга един на всеки двама души поне веднъж годишно, без значение от възрастта, пола и физическата подготовка. Тя може да се появи внезапно и изненадващо или да персестира във времето. Най-често обхваща гърба, краката или врата, но в действителност може да бъде локализирана във всяка част на тялото....

Прочети още

НЕВРАЛГИЯ – БОЛКАТА С МНОГО ЛИЦА

Пристъпна, често пронизваща или пареща, локализирана в различни части на тялото, съпроводена с повишена чувствителност при допир или мускулна слабост – невралгичната болка има много различни проявления, които влошават качеството на живот на около 30% от световното население. Статистиката показва, че по-уязвими са възрастните и хора с определени професии, изискващи повтарящи се движения. Невралгията е...

Прочети още

Как може да облекчим болката у дома?

Всеки човек, независимо от неговата възраст и пол, поне веднъж в живота си е изпитвал болка. Болката е защитен механизъм на тялото, който  предупреждава по естествен начин, че нещо не е наред с тялото ви. Тя е един от показателите за качеството на живот и здравното благополучие на  човека. IASP /Международна асоциация за изследване на...

Прочети още

ИЗМЪЧВА ТЕ БОЛКА В СТАВИТЕ? ИМА РЕШЕНИЕ!

Болката в ставите засяга голям процент от населението на земята и е една от често срещаните причини човек да потърси лекарска помощ. С напредване на възрастта този процент става все по-голям, като последните изследвания сочат, че от болки в ставите и мускулите се оплакват близо 50% от хората над 40-годишна възраст, а при тези над 70 години засегнатите са повече от 90%....

Прочети още

Един коментар за “ИЗМЪЧВА ТЕ БОЛКА В СТАВИТЕ? ИМА РЕШЕНИЕ!

  1. Привет, това е коментар.
    Управлението, промените, редактирането и триенето на коментарите става в секция Коментари на таблото.
    Аватарите на потребителите, които коментират, идват от Gravatar.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.